Rehabilitació cognitiva

 Qué es la rehabilitació cognitiva?

La rehabilitación cognitiva és el conjunt de procediments i tècniques que tenen per objectiu aconseguir els màxims rendiments cognitius possibles i millorar l’adaptació familiar i social d’aquelles persones que han patit un dany cerebral, ja sigui dany cerebral traumàtic, accident cerebrovascular (Ictus) o demències.

Com treballem la rehabilitació cognitiva a ISEP Clínic?

Bàsicament s’utilitzen estratègies de restauració, compensació i substitució de les funcions cognitives, basant-se en modificacions ambientals, entrenament d’habilitats compensatòries o reentrenament directe de les àrees compromeses.

El punt central de la rehabilitació cognitiva és la generalització, és a dir, traslladar els èxits eventuals en les sessions a les activitats de la vida diària.

Z

1. Avaluació neuropsicològica

Es realitza amb l’objectiu de conèixer el perfil cognitiu del pacient, les funcions cognitives alterades i aquelles que encara conserva (funcions preservades). Aquesta informació és essencial per establir la línia base del tractament.

Z

2. Procés de rehabilitació

Es basa en la presa de compromisos mutus, a partir de l’estat cognitiu i les necessitats actuals i futures del pacient. Aquest procés ha de ser individual i perfectament adaptat al dèficit i a cada pacient.

T’ajudem en cas de:

 

Problemes d’atenció:

L’atenció es veu alterada després d’una lesió cerebral o malaltia neurològica que afecti a les estructures cerebrals implicades en aquesta funció. Degut a això, tindrem dificultats en la capacitat per prestar atenció i/o en aquelles funcions en les quals l’atenció té un paper facilitador, com poden ser la memòria o l’aprenentatge.

Alteració de les funcions executives:

Les funcions executives queden afectades després d’un dany cerebral o malaltia neurològica que afecti a les estructures cerebrals implicades. Degut a això es veuran reduïdes les habilitats necessàries per planificar activitats i dur a terme conductes que requereixin un ordre o estructura concretes. Hi haurà un menor autocontrol i autoregulació en l’execució de tasques. Tindrem una menor capacitat per resoldre problemes o dificultats i per raonar. En molts casos es manifesten canvis d’actitud i comportament.

Alteració de la memòria:

La memòria es veu alterada després d’una lesió cerebral o malaltia neurològica que afecti a les estructures cerebrals implicades en aquesta funció. Degut a això, tindrem dificultats en la capacitat de memoritzar i aprendre nova informació així com per recordar esdeveniments o dades ja emmagatzemades al cervell. Les persones amb aquest tipus de problemes poden oblidar freqüentment el nom de les persones, tenir dificultats per recordar cites, el lloc on han posat les coses, repeteixen les coses una i altra vegada, algunes poden presentar dificultats per seguir pel·lícules o aprendre coses noves.

Qualsevol problema té solució

A vegades, per situacions o circumstàncies de la vida, necessites ajuda professional.

977.328.342

 

 

ISEP Clínic Reus compta amb un equip de professionals per ajudar-te a superar qualsevol circumstància que estiguis passant. L’atenció multidisciplinar ens donarà una completa visió del teu cas per dissenyar l’estratègia de recuperació més adient. Per nosaltres ets únic.

ISEP CLINIC REUS | Passeig Sunyer, Nº 45, bxs, 43202 Reus (Tarragona) | Telèfon: 977.328.342

Els núvols sempre acaben marxant i surt el sol